Είναι μια διαχρονική ερώτηση που απασχολεί όλους τους αρχάριους στο γυμναστήριο: πόσο χρόνο… ταλαιπωρίας πρέπει να υπομείνω προτού παρατηρήσω μια αλλαγή στο σώμα μου;

Η αλήθεια είναι ότι πέρα από την εμφάνισή μας, υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι για να γυμναστούμε: να γίνουμε πιο υγιείς, να αποκτήσουμε περισσότερη ενέργεια στην καθημερινότητά μας, να αισθανθούμε καλύτερα με τον εαυτό μας. Ωστόσο, τα ορατά αποτελέσματα αποτελούν ισχυρό κίνητρο και καλό είναι να γνωρίζουμε πόση άσκηση πρέπει πραγματικά να κάνουμε για να δούμε κάποιου είδους αλλαγή στο σώμα μας.

Προφανώς, το πόσο μεγάλη αλλαγή θα δούμε και πόσο σύντομα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το επίπεδο φυσικής κατάστασης που έχουμε: Αν δεν έχετε ασκηθεί ποτέ στο παρελθόν, μπορείτε να περιμένετε να δείτε αποτελέσματα πολύ πιο γρήγορα από κάποιον που προπονείται για χρόνια.

Επίσης, καθώς όλοι είμαστε διαφορετικοί, επομένως ο ρυθμός με τον οποίο υπάρχουν εμφανείς αλλαγές στο σώμα μας είναι διαφορετικός σε κάθε άτομο.

Γενικά, εάν τηρείτε το πρόγραμμα γυμναστικής σας και προπονείστε από τρεις έως πέντε φορές την εβδομάδα, μπορείτε να δείτε αποτελέσματα μέσα σε έναν ή δύο μήνες – αρκεί να προσέχετε και τη διατροφή σας.

Είτε ξεκινάτε ένα νέο πρόγραμμα με βάρη είτε παρακολουθείτε μια τάξη zumba, υπάρχουν τρεις συμβουλές για να παρακινείτε τον εαυτό σας και να επιτύχετε τα αποτελέσματα που θέλετε.

Μετρήστε την πρόοδό σας
Είναι πολύ εύκολο να κοροϊδεύομε τις μετά τη γυμναστική selfies μπροστά στον καθρέφτη στο Instagram, αλλά η φωτογραφική αποτύπωση των προπονήσεων, πριν και μετά, μπορεί να είναι χρήσιμη για να δίνει κίνητρο.

Είτε επιλέξετε να μοιραστείτε αυτές τις εικόνες δημόσια είτε όχι, η λήψη φωτογραφιών της σωματικής σας διάπλασης στην αρχή του «ταξιδιού» της βελτίωσης της φυσικής σας κατάστασης και στη συνέχεια, ​σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε πόσο μακριά έχετε φτάσει. Οι αλλαγές είναι μικρές και σταδιακές, οπότε η σύγκριση δύο φωτογραφιών με απόσταση μηνών μεταξύ τους θα είναι κάτι παραπάνω από αποκαλυπτική.

Πιέστε τον εαυτό σας – αλλά να είστε ρεαλιστές
Θα πρέπει να γυμνάζεστε προοδευτικά – αν μόλις ξεκινάτε ξεκινήστε με δύο έως τρεις προπονήσεις την εβδομάδα. Το να έχετε ένα ρεαλιστικό και «βιώσιμο» πρόγραμμα θα σας βοηθήσει να το ακολουθήσετε.

Εάν φτάσετε σε ένα πλατό μετά από μερικές εβδομάδες, ένα σημείο που δεν βλέπετε πλέον βελτίωση, θα πρέπει να ανεβάσετε στροφές, είτε αυξάνοντας τα βάρη που χρησιμοποιείτε είτε ενσωματώνοντας μερικές κινήσεις υψηλής έντασης στην προπόνησή σας.

Βρείτε τη γυμναστική που πραγματικά απολαμβάνετε
Αρκετοί αναζητούν ποια άσκηση καίει τις περισσότερες θερμίδες ή φτιάχνει τους πιο μεγάλους μυς – πράγματα που δεν έχουν σημασία αν είναι μια γυμναστική που σιχαινόμαστε και θα παρατήσουμε στην πρώτη ευκαιρία. Μια σειρά από διαφορετικά προγράμματα εκγύμνασης –από το παραδοσιακό γυμναστήριο, ως την aerial yoga και το πιλάτες- μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους σας στη φυσική κατάσταση. Το να βρείτε ποιο σας αρέσει να κάνετε είναι πρωταρχικής σημασίας για την επιτυχία.