Αυτές τις μέρες, είναι δίκαιο να πούμε ότι η επίσκεψη σε γιατρό για πλαστική χειρουργική, μπότοξ, fillers ή μία από τις πολλές άλλες επεμβάσεις που έχουν σκοπό να «βελτιώσουν» την εμφάνισή μας, έχει γίνει εντελώς συνηθισμένη. Τώρα, υπάρχει μια ακόμη εναρμόνιση προσώπου εκεί έξω – αλλά αυτή έρχεται με την ευγένεια του οδοντιάτρου. Σκοπός είναι πλέον η βελτίωση των πραγματικών χαρακτηριστικών του προσώπου, αντί να σας δώσει απλά ίσια (και συχνά ψεύτικα) νέα δόντια. Η σκέψη είναι ότι τα δόντια του κάθε ανθρώπου  είναι διαφορετικά, και θα ήταν λογικό ότι ο κάθε ασθενής πρέπει να έχει διαφορετική προσέγγιση.

Ο αισθητικός σχεδιασμός προσώπου λαμβάνει υπόψη ολόκληρο το πρόσωπο ενός ατόμου και τη γήρανση ή την ανάπτυξη που έχει συμβεί με την πάροδο του χρόνου. Η ιδέα είναι ότι τα δόντια ελέγχουν το κάτω τρίτο του προσώπου, συμπεριλαμβανομένης της στήριξης των χειλιών, του ύψους του προσώπου, των ρυτίδων γύρω από τις γωνίες του, το στόμα και το άνω χείλος, καθώς και τον όγκο στα μάγουλα. Όλα αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν, διασφαλίζοντας ότι τα δόντια βρίσκονται στη σωστή θέση. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να φέρουν αρμονία ή συμμετρία στο πρόσωπο κάποιου, παράλληλα με τις αισθητικές ενέσιμες θεραπείες.

Τι κάνει ένα χαμόγελο όμορφο;
Ένα τέλειο χαμόγελο είναι αυτό που συμπληρώνει και προσθέτει ομορφιά ή αρμονία στο πρόσωπο ενός ατόμου. Αυτό επιτυγχάνεται με τη θέση και το χρώμα των δοντιών, μαζί με τα υγιή ούλα. Τα σκοτεινά, λεκιασμένα δόντια, τα πρησμένα ούλα ή τα πελεκημένα, φθαρμένα δόντια είναι όλα σημάδια ότι κάποιος δεν ζει μια υγιή ζωή. Ένα καθαρό, υγιές, όμορφο χαμόγελο πρέπει να είναι το καλύτερο χαρακτηριστικό σας. Λεει πολλά για την αυτοπεποίθηση, την υγεία και δίνει σε κάθε άνθρωπο έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα.

Ένα χαμόγελο δεν τελειώνει με όμορφα δόντια
Μια παραδοσιακή αναμόρφωση χαμόγελου, χρησιμοποιώντας σύγχρονες οδοντιατρικές αισθητικές τεχνικές, μπορεί να επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα -ένα πιο δυνατό, πιο λευκό, πιο ίσιο χαμόγελο- αλλά αυτό είναι στην πραγματικότητα απλώς μια «αναμόρφωση δοντιών».

Καθώς μεγαλώνουμε, παρατηρείται μείωση της παραγωγής κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέος, που δίνει στήριξη και όγκο στο δέρμα μας. Τα αποτελέσματα είναι ρυτίδες, γραμμές, αυλακώσεις, βαθουλώματα και βυθισμένη εμφάνιση. Με τις αισθητικές θεραπείες προσώπου, μπορούμε να βοηθήσουμε να εξομαλυνθούν οι ρυτίδες και να γεμίσουμε τις πτυχές. Το όμορφο, βελτιωμένο χαμόγελό σας θα πλαισιωθεί από μια πιο νεανική εμφάνιση, αλλά και πάλι κατάλληλη για την ηλικία σας. Αυτό είναι μια πραγματική «μεταμόρφωση χαμόγελου».

Η οδοντοπροσωπική αισθητική αντιμετωπίζει την αλληλεπίδραση μεταξύ του στόματος και των γύρω δομών του προσώπου, έτσι ώστε η εμφάνιση του προσώπου σας στο σύνολό του να είναι σε αρμονία. Για παράδειγμα, τα δερματικά fillers παρέχουν άμεσα αποτελέσματα και είναι ιδανικά για την ενίσχυση χειλιών, φτιάχνουν ασυμμετρίες και προσφέρουν πιο «γεμάτα» και «ζωντανά» χείλη, τα οποία είναι ένα εξαιρετικό κοπλιμέντο σε ένα λευκό χαμόγελο. Η θεραπεία με Botox έχει επίσης χρήση στην αισθητική προσώπου, δίνοντας λύση στο «ουλικο χαμόγελο» και στον βρουξισμο.

Μέσω σύγχρονων τεχνικών στοματικής χειρουργικής, αισθητικής οδοντιατρικής και αισθητικής ιατρικής, βελτιώνουμε την υγεία του στόματος ώστε να μπορούμε μετά να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε αισθητική διεργασία. Αυτό επιτυγχάνεται πλέον με τη χρηση αυξητικών παραγόντων CGF (Concentrated Growth Factors – η εξέλιξη του PRF/PRP) με βλαστοκύτταρα CD34+ τα οποία με τις εξαιρετικές αναγεννητικές τους ικανότητες έχουν χρήση σε χειρουργικές επεμβάσεις στοματικής χειρουργικής-εμφυτευματολογιας, όπου ο ασθενής δεν αντιμετωπίζει πρήξιμο η πόνο, αλλά και σε αισθητικές ενέσιμες θεραπείες, για να φέρουμε όλο το πρόσωπο σε αρμονία, υπό ένα νέο πρισμα πλέον, όχι μόνο εκείνο της λειτουργικότητας, αλλά της ομορφιάς.

Η Ιατρική, για να δώσει το καλύτερο αποτελέσμα, απαιτεί την ένωση, το «πάντρεμα», διαφόρων ειδικοτήτων, με στόχο την όμορφια.

Δρ Παναγιώτης Πολίτης
DMD, MS, Οδοντίατρος-Στοματικός Χειρουργός-Facial Aesthetics, κάτοχος διπλού μεταπτυχιακού στην Αισθητική Ιατρική, Προηγμένη Στοματοχειρουργική & Οδοντική Εμφυτευματολογία

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

DMD, MS, Οδοντίατρος - Στοματικός Χειρουργός - Facial Aesthetics, Κάτοχος διπλού Μεταπτυχιακού στην Αισθητική Ιατρική, Προηγμένη Στοματοχειρουργική & Οδοντική Εμφυτευματολογία