Τα τελευταία χρόνια η Πλαστική Χειρουργική σώματος έχει εξελιχθεί σημαντικά, τόσο στις τεχνολογίες που εφαρμόζει, αλλά και στο επίπεδο των αποτελεσμάτων που επιτυγχάνει. Ενώ στο παρελθόν οι υποψήφιοι για τέτοιες επεμβάσεις είχαν ως κύριο στόχο την αφαίρεση του επίμονου λίπους, τώρα μαζί με αυτό έχουν αυξηθεί και οι προσδοκίες για ένα καλοσχηματισμένο και σμιλευμένο σώμα. Αυτός ίσως να είναι και ο λόγος που σύμφωνα με τον ISAPS (Διεθνής Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής) οι αριθμοί περιστατικών Λιποαναρρόφησης και Αισθητικής Χειρουργικής Σώματος σημειώνουν ραγδαία άνοδο τα τελευταία πέντε χρόνια, τόσο παγκόσμια όσο και στην Ελλάδα.

Ο Πλαστικός Χειρουργός Δρ Έκτορας Χατζηπαναγής (MD, PhD), ως ειδικός σε αυτόν τον τομέα χειρουργικής, μάς εξηγεί: «Η HD-Λιπογλυπτική Υψηλής Ευκρίνειας συνδυάζει τις πιο προηγμένες τεχνολογίες λιποαναρρόφησης και γλυπτικής σώματος, όπως το VASER®, το BODYTITE® και το RENUVION®. Μιλάμε για τεχνολογίες οι οποίες δεν ήταν τόσο γνωστές στη χώρα μας μόλις πριν από πέντε χρόνια. Τώρα όχι μόνο τις εφαρμόζουμε, αλλά και τις συνδυάζουμε σε ένα χειρουργείο, όπως για παράδειγμα με το πρωτόκολλό SLIM-TIGHT®. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να επιτυγχάνουμε απαράμιλλα αποτελέσματα υψηλής ευκρίνειας σε όλες τις περιοχές του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των βραχιόνων, των ποδιών, των γλουτών και της κοιλιάς, τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες».

HD-ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ VASER
Μια ιδιαίτερη μέθοδο θεραπείας αποτελεί το σύστημα VASER, το οποίο παρέχει μια προηγμένη τεχνολογία σε σύγκριση με την παραδοσιακή λιποαναρρόφηση μέσω της χρήσης ακουστικών υπερήχων, οι οποίοι διαλύουν τόσο το επίμονο βαθύ, όσο και το επιφανειακό λίπος, καθιστώντας δυνατή την επίτευξη ανώτερων αισθητικών αποτελεσμάτων υψηλής ευκρίνειας με βελτιωμένη συστολή και σύσφιξη του δέρματος, λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο, οίδημα και χρόνο ανάρρωσης, ενώ ο χειρουργός μπορεί να θεραπεύσει πολλές περιοχές σε μία μόνο διαδικασία (π.χ. κοιλιά, μπράτσα και μηρούς). Η θεραπεία VASER-Lipo έχει από μόνη της ξεκινήσει το νέο trend του «Six-Pack Surgery» (χειρουργική σμίλευση κοιλιακών), το οποίο έχει κατακτήσει τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΣΜΙΛΕΥΣΗ ΜΕ BODYTITE ΚΑΙ RENUVION JPLASMA
Το BODYTITE είναι μια ημι-επεμβατική διαδικασία που συσφίγγει το δέρμα του σώματος με ακρίβεια, δημιουργώντας νεανικά, λεία και λαμπερά αποτελέσματα. Το BODYTITE μπορεί επίσης να συνδυαστεί εύκολα με τη λιποαναρρόφηση, ως μέρος του πρωτοκόλλου λιπογλυπτικής SLIM-TIGHT, για σύσφιξη του δέρματος μετά την αφαίρεση λίπους. Η θεραπεία BODYTITE χρησιμοποιεί ενέργεια κλασματικών ραδιοσυχνοτήτων (RF) για να συσφίξει τον συνδετικό ιστό του δέρματος, ενώ παράλληλα αναδιαμορφώνει τις ανεπιθύμητες εναποθέσεις λίπους και μειώνει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας με στοχευμένο τρόπο, ενώ λειτουργεί καλύτερα για να ενισχύσει τη νεανική όψη δύσκολων στη θεραπεία περιοχών του σώματος, όπως τα γόνατα, χωρίς τον κίνδυνο επιπλοκών και χειρουργικών ουλών.

Το RENUVION είναι μια εξίσου πρωτοποριακή τεχνολογία η οποία που χρησιμοποιεί J-πλάσμα ηλίου και υψηλή ενέργεια ραδιοσυχνότητας RF για να διαμορφώσει το περίγραμμα και να βελτιώσει την όψη του χαλαρού δέρματος. Είναι ένα προϊόν νέας γενιάς και το αποτέλεσμα ετών επιστημονικής έρευνας, δοκιμών και τελειοποίησης. Ο Δρ Χατζηπαναγής διευκρινίζει: «Κατά την εφαρμογή, το RENUVION επιτρέπει στον ιστό να φτάσει αμέσως στη θερμική ζώνη στιγμιαίας συστολής των 85oC, δηλαδή σε ακόμη πιο υψηλή θερμοκρασία από το BODYTITE, με ελάχιστη θερμική εξάπλωση, αφού κρυώνει στις βασικές θερμοκρασίες σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, καθιστώντας το ασφαλή έναντι οποιουδήποτε κινδύνου τραυματισμού ή εγκαυμάτων. Αυτή η ενέργεια συστέλλει τις ίνες κολλαγόνου και τραβάει το δέρμα προς τα κάτω, πιο κοντά στον μυ, για μια πιο διαμορφωμένη εμφάνιση».

Σημαντικό είναι επίσης να αναφερθεί ότι όλες οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στη μέθοδο HD-Λιπογλυπτικής SLIM-TIGHT, όπως η λιποαναρρόφηση VASER, το BODYTITE και το RENUVION, είναι απολύτως ασφαλείς και εγκεκριμένες από τον αμερικανικό οργανισμό FDA.

ΑΝΑΡΡΩΣΗ
Η HD-Λιπογλυπτική SLIM-TIGHT περιλαμβάνει ελάχιστο χρόνο ανάρρωσης και οι περισσότεροι ασθενείς είναι σε θέση να επιστρέψουν στην κανονική τους ρουτίνα εργασίας σε περίπου δύο έως τρεις ημέρες μετά τη διαδικασία. Το οίδημα και οι μώλωπες που εμφανίζονται, συνήθως υποχωρούν μέσα σε 2-4 εβδομάδες, ενώ η γυμναστική μπορεί να συνεχιστεί χωρίς πρόβλημα μετά από έναν μήνα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ενώ τα αποτελέσματα είναι ορατά μέσα σε λίγες ημέρες, η σύσφιξη και λείανση του δέρματος στις περιοχές που έχουν υποβληθεί σε θεραπεία συνεχίζει να βελτιώνεται για αρκετούς μήνες (3 έως 6) μετά, καθώς παράγεται νέο κολλαγόνο και ελαστίνη στον ιστό και το δέρμα επουλώνεται φυσικά εκ των έσω.

Σύμβουλος: Δρ Έκτορας Χατζηπαναγής (MD, PD, PhD), Πλαστικός Χειρουργός

Ακολουθήστε τον ιατρό

@dr.ektor  instagram & tiktok

@perfectblue_clinics instagram

Dr. Ektoras HatzipanayisPlastic Surgeon – Πλαστικός Χειρουργός Facebook