Ως μέρος της διαδικασίας γήρανσης που συμβαίνει σε όλους, το δέρμα μας χάνει σταδιακά την ελαστικότητα του και οι μύες τείνουν να χαλαρώνουν. Οι πτυχές και γραμμές χαμόγελου βαθαίνουν, οι γωνίες του στόματος πέφτουν, όπως και η γραμμή της γνάθου. Το λίφτινγκ προσώπου είναι η επέμβαση σύσφιξης και ανύψωσης του χαλαρού δέρματος του προσώπου, όπως και των μυών του.

Έως τώρα η τεχνική  του κλασικού λίφτινγκ γινόταν με ένα εξωτερικό τράβηγμα στο δέρμα, οδηγώντας αρκετές φορές σε αφύσικο τσιτωμένο αποτέλεσμα και παραμορφωμένο πρόσωπο. Τώρα όμως με την τεχνική S.M.A.S. Facelift επεμβαίνουμε στους βαθύτερους ιστούς, οι οποίοι και ευθύνονται για τη νεανική εικόνα του προσώπου. Είναι αποδεδειγμένο πως για να έχουμε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα, χωρίς παραμορφώσεις, δεν είναι αρκετό μόνο το τέντωμα του δέρματος και η απομάκρυνση της περίσσειάς του, αφού δεν προσφέρει στήριξη, αλλά μόνο κάλυψη.

lagios IMG

Με το S.M.A.S. (Superficial Musculo-Aponeurotic System) αυτό που κάνουμε εμείς είναι να επεμβαίνουμε στον συνδετικό ιστό που βρίσκεται κάτω από το δέρμα και τον υποδόριο ιστό (από το τριχωτό της κεφαλής μέχρι τον λαιμό) που αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές υποστηρικτικές δομές του προσώπου και του λαιμού. Αυτόματα ανορθώνονται όλοι οι ιστοί στο μέσο και κάτω τριτημόριο του προσώπου, αποκαθιστώντας το οβάλ σχήμα του.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που κάνουν S.M.A.S. Facelift είναι μεταξύ 40 και 60 ετών, αλλά μπορεί να γίνει με επιτυχία σε άτομα ηλικίας 70 ή και 80 ετών. Δεν πρέπει να είναι προφανές ότι έχετε κάνει λίφτινγκ, αλλά θα πρέπει να φαίνεστε νεότεροι, πιο υγιείς, ζωηροί και ευδιάθετοι.

lagios prin meta

Σήμερα πλέον, αυξάνεται ολοένα η συχνότητα των ανδρών που υποβάλλονται σε S.M.A.S. Facelift. Οι λόγοι είναι τόσο επαγγελματικοί (πιο ανταγωνιστικοί στην εργασία τους), όσο και κοινωνικοί. Και είναι αλήθεια ότι η κοινωνία που ζούμε θέλει και τους άνδρες πλέον να φαίνονται πιο όμορφοι. Ένας άνδρας στα 50 του σήμερα είναι έντονα δραστήριος. Κι όμως, οι «σακούλες» γύρω από τα μάτια ή η χαλάρωση στις παρειές μπορεί να τον κάνουν να δείχνει μεγαλύτερος και κουρασμένος.

Το χειρουργείο διαρκεί περίπου 3 με 4 ώρες. Ποτέ όμως δεν κοιτάμε το ρολόι, δεν τελειώνουμε το χειρουργείο, αν δεν είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι, για να παραδώσουμε το αποτέλεσμα που υποσχεθήκαμε στον ασθενή.

Ο ασθενής επανέρχεται στη δουλειά του μετά από 10 μέρες και στη γυμναστική μετά από περίπου 20 μέρες.

lagios prin meta

Το S.M.A.S. Facelift  διαρκεί για πάντα. Γιατί, αν κάνεις facelift, θα δείχνεις καλύτερα από αυτό που είχε σχεδιάσει η Φύση για το υπόλοιπο της ζωής σου. Πρακτικά, 10 χρόνια μετά το χειρουργείο το πρόσωπο θα είναι καλύτερο από ό,τι ήταν ακριβώς πριν το χειρουργείο. Όλα αυτά, βέβαια, αν  αποκαταστήσεις και τους μυς (S.M.A.S.), όχι μόνο επιφανειακά το δέρμα, αλλά και το μυϊκό σύστημα που βρίσκεται από κάτω.

Η Παρατήρηση για τον πλαστικό χειρουργό αποτελεί όπως και για κάθε αισθητικό, μια από τις πιο σπουδαίες λειτουργίες του. Αύτη θα του δώσει τις πληροφορίες που χρειάζονται για μια ακριβή διάγνωση και θα υπαγορεύσει το είδος της θεραπείας.

Για τους λόγους αυτούς ο πλαστικός χειρουργός είναι απαραίτητο να έχει «σαφή γνώση του  κατά φύσιν», ώστε να μπορεί να δει σε κάθε στιγμή τι δεν είναι όπως θα έπρεπε να ήταν.

Μιλτιάδης Λάγιος
Πλαστικός Επανορθωτικός Χειρουργός
https://mlclinic.gr/

Social
https://www.instagram.com/ml_clinic_athens/
https://m.facebook.com/profile.php/?id=100063744002585