Η Μεσοθεραπεία (ΜΣΘ) είναι μια ενέσιμη θεραπεία πρόληψης, κατά την οποία διοχετεύουμε, με την τεχνική των μικροενέσεων, μικρές ποσότητες ουσιών στο μέσο δέρμα, δηλαδή το χόριο. Εφαρμόζεται στα διάφορα σημεία του προσώπου, του λαιμού και του σώματος που θέλουμε να προσδώσουμε λάμψη, ελαστικότητα, σύσφιξη, ενυδάτωση και λιπόλυση.

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
Στο πρόσωπο, η μεσοθεραπεία μπορεί να αποτελέσει ένα καλό όπλο είτε για την πρόληψη της γήρανσης σε νεαρές ακόμη ηλικίες, είτε για την καταπολέμησή της, όταν αυτή έχει ήδη εμφανιστεί. Πετυχαίνουμε θεραπευτικά αποτελέσματα στο δέρμα μετά από έγχυση φαρμακευτικών ουσιών στο μέσο δέρμα (δηλαδή χόριο). Χρησιμοποιούμε διαφορετικές ουσίες κάθε φορά ή και cocktail βιταμινών, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε, όπως βιταμίνη C για λεύκανση και λάμψη, υαλουρονικό οξύ για ενυδάτωση, αντιοξειδωτικές ουσίες και ιχνοστοιχεία ή και το ίδιο μας το αίμα (αυτόλογη PRP μεσοθεραπεία), για να πετύχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Στην αυτόλογη μεσοθεραπεία (PRP) το δέρμα αναπλάθεται αξιοποιώντας το ίδιο του το πλάσμα και τους αυξητικούς παράγοντες των αιμοπεταλίων από το αίμα των ενδιαφερομένων.

Αποτελούν την ιδανική αντιγηραντική τεχνική, που βοηθάει να διατηρούμε ένα υγιές και αστραφτερό δέρμα. Είναι ενέσιμες θεραπείες, με υλικά κατάλληλα για κάθε περίσταση. Όταν επαναλαμβάνονται, έχουν πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Υπάρχουν ειδικές ουσίες για τους μαύρους κύκλους και άλλες για τις ρυτίδες στο κάτω βλέφαρο και περιοφθαλμικά.

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΩΜΑΤΟΣ
Στο σώμα, η μεσοθεραπεία χρησιμοποιείται για την κυτταρίτιδα, τοπική λιπόλυση και σύσφιξη. Η θεραπεία αυτή, με τη μικροέγχυση δραστικών ουσιών στα σημεία της κυτταρίτιδας, διαλύει τον λιπώδη ιστό εκεί που πλεονάζει, καταστρέφει τον ινώδη συνδετικό ιστό που δημιουργεί στο δέρμα όψη πορτοκαλιού, συσφίγγει το χαλαρό δέρμα και βελτιώνει τη λεμφική κυκλοφορία.

Η ενέσιμη μεσοθεραπεία για λιπόλυση στοχεύει σε συγκεκριμένα σημεία της περίσσειας του λίπους και γίνεται μία φορά τον μήνα για 3 έως 5 φορές στο σύνολο, με εξαιρετικά αποτελέσματα. Η ενέσιμη μεσοθεραπεία για τη θεραπεία της κυτταρίτιδας και της χαλάρωσης της επιδερμίδας γίνεται μία φορά την εβδομάδα για τις πρώτες 6 έως 8 φορές και μετά μία φορά κάθε 15 ημέρες για άλλες 2-3 φορές και για συντήρηση μία φορά τον μήνα.

Η μεσοθεραπεία αποτελεί την ιδανική αντιγηραντική τεχνική που βοηθάει να διατηρούμε ένα υγιές και αστραφτερό δέρμα, προλαμβάνοντας τις φθορές που προκαλούν οι επιδράσεις του χρόνου και του μολυσμένου περιβάλλοντος. Είναι μία διαδικασία σύντομη και ανώδυνη και παρουσιάζει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η μεσοθεραπεία μπορεί επίσης να συνδυαστεί και με άλλες εφαρμογές όπως botox, laser ανάπλασης, υαλουρονικό οξύ (fillers) και νήματα PDO, για καλύτερα αποτελέσματα.

Μαρία Δόσπρα-Τσακαλίδου
Δερματολόγος-αφροδισιολόγος, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής και της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας
www.dospraderma.gr, Facebook: Μαρία Δόσπρα-Τσακαλίδου Δερματολογικό Ιατρείο

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Δερματολόγος-αφροδισιολόγος, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής και της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας