Αν υπάρχει μία επέμβαση στην πλαστική χειρουργική η οποία μέσα σε λίγα λεπτά , χωρίς τομές, αλλάζει μια και καλή το περίγραμμα του σώματος από το ανεπιθύμητο  τοπικό πάχος αυτή είναι η λιποαναρρόφηση!

Η λιποαναρρόφηση χάριν στις πιο εξελιγμένες τεχνικές  που εφαρμόζει η πλαστικός, πλέον χωρίς νυστέρι, μόνο με τη βοήθεια πολύ μικρών οπών ελάχιστων χιλιοστών,  αντιμετωπίζει την δυσάρεστη περίσσεια λίπους σε οποιαδήποτε  περιοχή του σώματος, μηρούς, πλάτη ,  χέρια, προγούλι, κοιλιά, πλαϊνά κοιλιάς, γάμπες, γόνατα, οπουδήποτε!

Με τη βοήθεια του Vaser Assisted liposuction κ  με πολύ λεπτή κάνουλα , λιώνουμε το επίμονο λίπος, το οποίο κ στη συνέχεια αναρροφούμε εύκολα, χωρίς να τραυματίζουμε τους ιστούς και  επομένως χωρίς να προκαλούνται δυσμορφίες στο δέρμα. Ταυτόχρονα η τεχνική με το Vaser, προκαλεί λόγω της δράσης των υπερήχων και σύσφιξη στο δέρμα αποφεύγοντας   τη χαλάρωσή του.

Τι είναι η λιπογλυπτική – λιπομεταφορά
Η λιποαναρρόφηση  συνδυάζεται  μοναδικά με την λιπογλυπτική – λιπομεταφορά.  Ουσιαστικά, το λίπος που έχουμε προηγουμένως αναρροφήσει, μετά από μια ασφαλή και σύντομη διαδικασία, μπορούμε να το τοποθετήσουμε με ειδικές λεπτές κάνουλες, σε σημεία στο σώμα ή και το πρόσωπο, στα οποία θέλουμε να βελτιώσουμε διάφορες δυσμορφίες, ή ασυμμετρίες ή να ανορθώσουμε φυσικά και να δώσουμε  όγκο όπως σε γλουτούς (Brazilian butt lift), στήθος, πρόσωπο (ζυγωματικά, ρινοπαρειακές, μάτια, περίγραμμα).

Ποια είναι η διαδικασία
Προηγείται στο ιατρείο η εξέταση του-της ασθενούς και φυσικά λαμβάνεται ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό και φωτογραφίες.

Η λιποαναρρόφηση γίνεται με τοπική νάρκωση και ελαφρά μέθη και άσηπτες συνθήκες  χωρίς νυστέρι, μόνο με τη βοήθεια πολύ μικρών οπών ελάχιστων χιλιοστών! Αυτό σημαίνει  πως οι ασθενείς μας λίγη ώρα μετά το χειρουργείο επιστρέφουν σπίτι τους και την επόμενη μέρα στην καθημερινότητά τους, ανάλογα βέβαια κ με την έκταση της επέμβασης. Άσκηση συστήνεται μετά τον 1ο μήνα.

Αμέσως μετά τη λιποαναρρόφηση, τοποθετείται ειδικός κορσές ανάλογα την περιοχή που πρέπει να φορούν για περίπου 20 μέρες.

Υπάρχει ήπιο οίδημα (πρήξιμο) που υποχωρεί σταδιακά  και οι εκχυμώσεις (μελανιές)  με την εφαρμογή του Vaser και το διάλυμα που εφαρμόζουμε είναι περιορισμένες.

Δεν υπάρχει πόνος ιδιαίτερος, κυρίως σε ορισμένες θέσεις και στάσεις μπορεί να παρουσιάζεται.

Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό, φυσικό και σε αρμονία με τις αναλογίες του σώματος του ασθενούς.

H λιποαναρρόφηση συνδυάζεται επιτυχώς εκτός από τη λιπογλυπτική και με άλλες επεμβάσεις σε πρόσωπο και σώμα όπως κοιλιοπλαστική, οποιαδήποτε επέμβαση στήθους ( αύξηση, ανόρθωση, μείωση, αποκατάσταση, γυναικομαστία), facelift, βραχιονοπλαστική.

Μαρία Σκολαρίκου
Πλαστικός χειρουργός, MD, FEBOPRAS, FDAFPRS. Αναγνωρισμένο μέλος του specialist registry of plastic surgery της Μ. Βρετανίας. Fellow (πιστοποιημένο μέλος μετά από εξετάσεις) του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πλαστικής αισθητικής κ επανορθωτικής χειρουργικής. Fellow του Βρετανικού Συλλόγου πλαστικής κ επανορθωτικής χειρουργικής. Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής. Εξειδίκευση σε Ην. Βασίλειο και Ελβετία.
www.mariaskolarikou.com
Follow us on: Facebook: Μαρία Σκολαρίκου πλαστικός χειρουργός, plastic surgery, Instagram: skolarikou_plastic _surgery, Twitter: @MariaSkolarikou

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Πλαστικός χειρουργός, MD, FEBOPRAS, FDAFPRS. αναγνωρισμένο μέλος του specialist registry of plastic surgery της Μ. Βρετανίας, Fellow (πιστοποιημένο μέλος μετά από εξετάσεις) του Ευρωπαικού Συμβουλίου πλαστικής αισθητικής κ επανορθωτικής χειρουργικής, Fellow του Βρετανικού Συλλόγου πλαστικής κ επανορθωτικής χειρουργικής, Μέλος της Ελληνικής εταιρείας πλαστικής χειρουργικής. Εξειδίκευση σε Ην. Βασίλειο και Ελβετία.